top of page

Mesures de l’entitat per facilitar la conciliació familiar i coresponsabilitat

De les seves treballadores i treballadors

 

PER  A UN GAUDI DE LA VIDA

 

Mujer Diáspora es una associació compromesa amb la realitat vital de cadascuna de les persones que en formen part i desenvolupen els objectius missionals, dins dels quals entenem que el treball forma part de la vida i no és la vida.

Creiem en l’exercici del treball com a la oportunitat per al desenvolupament dels talents, habilitats, sabers, experiències i professions; igualment, de la imaginació i la creativitat per el gaudi dels drets humans, les relacions socials, la amistat i tot el que implica compartir i transcendir la nostra existència.

Així doncs, a més de les normes i la llei, som compromeses de paraula i de actuar, dins i fora del nostre espai de treball, amb principis per i amb la conciliació familiar i la corresponsabilitat cap a les persones contractades i que ens ajuden a materialitzar els nostres objectius. Les mesures i principis són:

1. Concebem la cura com una mesura i principi transversal i necessari en totes les nostres pràctiques associatives i accions.

2.  Escolta i avaluació  de les necessitats de manera inclusiva de les persones abans de prendre mesures.

3.  Mantenir una bona i clara comunicació entre totes sobre les circumstàncies concretes de la persona i de la feina.

4.  Treball centrat en els objectius i necessitats concretes.

5.  Utilització de la virtualitat i eines similars per a respondre a les necessitats geogràfiques i d’ubicació de les tasques.

6.  Compartir amb les nenes i nens que han d’estar amb la seva  mare o el seu pare en les nostres activitats i quan les persones han de treballar i no poden encomanar la seva cura.

7. Quan per circumstàncies d’urgència o no previstes, reemplaçar a la persona responsable.

8. Permetre  l’assistència a cites mèdiques, emergències, reunions escolars i compromisos familiars sense que sigui necessari recuperar el temps.

 

bottom of page